Paleo Dieet – Snel Tien Kilo Afvallen Met Het Paleo Dieet

Wat is het Paleo dieet eigenlijk?

Je wilt op een gezonde manier tien kilo afvallen en niet zoals veel andere diëten last krijgen van depressieve gevoelens en honger gevoel. In korte tijd tien kilo gezond afvallen, met welk dieet is dat mogelijk? Welk dieet heeft geen directe impact op mijn psychische gesteldheid en zorgt er verder voor dat mijn lichaam strakker kan worden?

Het antwoord op deze vraag is de Paleo leefstijl. De Paleo leefstijl brengt behalve de afvalmogelijkheden ook verbeteringen met zich mee op het gebied van jouw gezondheid. Zo is bij veel volgers van het Paleo dieet gebleken dat zij minder kans op hartklachten en diabetes hadden dan mensen die dit dieet niet volgen. Daar bij komt ook nog eens dat veel deelnemers van mening zijn dat zij een mooiere en gladdere huid gekregen hebben.

De voornaamste redenen waarom het Paleo dieet zo populair is heeft vooral met het gemakkelijke eetpatroon en de succesverhalen die bij dit dieet horen te maken. Duizenden andere vrouwen zijn jou voorgegaan en lopen nu met nog meer zelfvertrouwen rond.

Maar hoe helpt het Paleo dieet jou om tien kilo af te vallen? Hoe krijg jij je lichaam weer strak voor de zomer?

Wij hebben een stappenplan, volgens het Paleo principe, opgesteld om jou hierbij te helpen!

Wat moet ik doen om tien kilo af te vallen?

Om jou een overzichtelijk beeld van de te nemen stappen te geven lichten wij elke stap uitgebreid toe zodat je precies weet wat je moet doen om die tien kilo te verliezen!

Stap 1 – Begin met het eten van onbewerkte voedingsmiddelen

Onze voorouders aten vroeger uitsluitend onbewerkte voedingsmiddelen omdat er vroeger geen bewerkte voedingsmiddelen waren. Deze generatie was een extreem sterke generatie mede doordat zij op deze manier voeding tot zich namen. Wil jij snel tien kilo volgens het Paleo principe afvallen? Dan is dit de eerste stap.

Ga daarom altijd eerst op zoek als je een product wilt kopen of het rechtstreeks uit de natuur komt of niet. Vrijwel alle voedingsmiddelen die in een supermarkt verkocht worden zijn op enige manier in een fabriek bewerkt. Deze zijn dus niet gezond voor je en moet je dus niet eten. Bewerkte voedingsmiddelen zitten namelijk vol met ongezonde vetten, suikers en vele andere schadelijke stoffen.

De fabrikant voegt middelen zoals deze alleen maar toe om het product lekkerder te maken, maar gezonder wordt het er niet van. Je denkt waarschijnlijk dat onbewerkte voedingsmiddelen nooit lekker kunnen zijn. Je zult echter verbaasd zijn over hoeveel lekkere voedingsmiddelen jij nog steeds kan eten terwijl je ook nog eens tien kilo afvalt. Gezond eten hoeft absoluut niet vies te zijn, en vergeet nooit dat de voordelen van gezond voedsel altijd de voordelen van ongezond voedsel zullen overtreffen!

 Maar wat voor voedingsmiddelen zijn dan wel goed voor je?

Om je een overzichtelijk beeld te geven maken we onderscheid tussen vijf productgroepen. Namelijk vlees, groenten, olie en vetten, noten en fruit.

De meeste soorten vlees zijn toegestaan. Probeer echter wel altijd eerst te achterhalen of deze niet bewerkt zijn. Voorbeelden van gezond vlees zijn kalkoen, rundvlees, varkensvlees en lamsvlees. Een goed stuk vlees hoeft dus zeker niet ongezond te zijn en draagt dus bij aan jouw doel om snel tien kilo af te vallen!

Ook vrijwel alle groenten zijn tijdens het Paleo dieet toegestaan bij jouw doel om tien kilo af te vallen. Maar kijk wel goed uit of deze niet toevallig bewerkt zijn en dat je de verschillen tussen de vele soorten groenten kent. Want groenten met een hoog zetmeelgehalte, zoals aardappelen, hebben een veel lagere voedingswaarde in vergelijking met de grote hoeveelheid koolhydraten/suikers/zetmeel dat zij hebben. Wij raden je daarom aan deze middelen te vermijden. Groenten die wij wel aanraden zijn onder andere asperges, wortels, spinazie, uien en broccoli.

Veel mensen denken dat vet de ultieme dikmaker is. Dit is echter totale onzin. Zelfs als je nu tien kilo af wilt vallen heb je vet nodig. Want ons lichaam put namelijk energie uit natuurlijke oliën en vetten om te kunnen blijven bewegen en leven. Oliën en vetten die goed voor je lichaam zijn, zijn onder andere olijfolie, kokosolie en avocado olie.

Je bent vast een fan van cashewnoten of andere smaken noten. Noten zijn ook heel goed voor je! Kijk alleen wel uit met het eten van cashew noten omdat cashews redelijk veel vet kunnen bevatten. Probeer dus niet te veel noten te eten maar stap wat eerder op amandelen of pijnboompitten over. Andere lekkere noten die je kunt eten zijn pompoenzaden, zonnebloempitten en pecannoten.

Ten slotte raden wij je ook aan om lekker fruit te blijven eten. In jouw doel om tien kilo af te vallen speelt fruit een belangrijk onderdeel. Wij raden je daarom aan gemiddeld 2 stukken fruit per dag te eten. Je krijgt van fruit namelijk meer energie en daar voel jij je ook lekkerder door.

Voorbeelden van gezonde soorten fruit zijn bananen, druiven, aardbeien, ananas en appels. Hoewel er in sommige soorten fruit redelijk wat fructose zit, is het altijd beter dan snoepgoed. Doseer jouw fruitgebruik dan altijd tot twee stukken per dag!

Oke, het is je nu gelukt om gezonder te gaan eten. Wat is de volgende stap?

Stap 2 – Ga meer sporten!

Je dacht natuurlijk niet dat je door uitsluitend gezond te gaan eten snel tien kilo af kan vallen. Dit klopt ook tot zekere zin. Als jij in 6 tot 12 maanden tien kilo af wilt vallen zou je dat al kunnen doen op basis van het eten van de bovenstaande voedingsmiddelen. Maar wil je sneller afvallen? Dan zal je echt moeten gaan sporten.

Het is heel makkelijk om snel tien kilo af te vallen wanneer je sport én het Paleo dieet volgt. Omdat je al diverse voedingsmiddelen eet die heel gemakkelijk te verbranden zijn, betekent dit dus ook dat je je vet sneller kan verbranden. Onze voorouders waren vroeger ten slotte ook altijd druk in de weer met het jagen op dieren en het verzamelen van hout en steen voor de handel. Zorg er daarom voor dat je regelmatig in beweging bent.

Start bijvoorbeeld met dagelijks een kwartiertje hardlopen of een half uurtje te zwemmen. Je merkt dat je elke dag verder kan lopen en dat je een vitalere indruk maakt. Je lichaam is steeds beter bestand tegen de harde ondergrond en je merkt al snel dat de kilo’s er af vliegen.

Wij raden vrouwen tussen de 25 en 50 jaar aan gedurende de eerste dieetweek het hardlopen maximaal een kwartier per dag te doen. De tweede week kan je dit opschroeven naar 20 minuten, vervolgens de derde week naar 25 en de vierde en waarschijnlijk de laatste week 30 minuten. Op deze fijne maar snelle manier kan jij dus in een maand tijd al tien kilo afvallen!

Stap 3 – Val niet terug in je oude levensstijl!

Een veel voorkomend probleem bij veel vrouwen die een dieet volgen is het jojo-effect. Ze zijn tien kilo afgevallen en hebben in de zomer een strak lichaam. Maar dan komt de herfst en dan laten veel vrouwen de gezonde onbewerkte voedingsmiddelen links liggen en beginnen zij al weer snel met het eten van ongezond voedsel. Vind je dat geen zonde? Je hebt een maand lang hard gewerkt om die tien kilo er af te krijgen en binnen een paar weken eet jij deze kilo’s weer terug?

Blijf daarom altijd waakzaam voor zwakke momenten en doe er alles aan om jezelf fit te houden. Probeer de voedingsmiddelen die je wel mag eten lekker te bereiden. Je kunt veel combinaties maken met de voedingsmiddelen die volgens het Paleo principe wél goed voor je zijn. Vrouwen die het Paleo dieet niet alleen volgden om tien kilo af te vallen, maar er ook hun hele levensstijl aan wijdden, merken op vele vlakken verbeteringen. Zo is een groot deel van deze groep vrouwen van mening dat zij er gezonder uit zien, een lager cholesterol gehalte hebben dan voordat zij het Paleo dieet gingen volgen en zij minder snel moe zijn.

Probeer ook behalve de gezonde voeding er voor te zorgen dat je voldoende blijft sporten. Sporten is niet alleen goed voor jouw postuur maar ook voor je gemoedstoestand. Een lekker rondje hardlopen kan vaak een stress verlagend effect hebben en kan er dus ook voor zorgen dat jij minder snel voor de vette hap kiest. Ook kan hardlopen ter bevordering van jouw lichaam werken op gebieden zoals je ademhaling en vermindering van de kans op bloed- en vaatziekten.

Het is tijd om die tien overtollige kilo’s te verliezen, aan de slag!

Wil jij ook tien kilo afvallen? Ben jij het zat om op het strand een shirt aan te trekken in plaats van die mooie bikini? Dan is het nu tijd om deze keer wel actie te ondernemen en aan de slag te gaan met het Paleo dieet. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid en lichaam, waarom zou je daar dan niets aan doen als dat op zo’n gemakkelijke manier mogelijk is?

 

About The Author

Doordat ik een aantal jaar geleden wou afvallen maar dit niet lukte de eerste kilo’s gingen er wel af maar daarna hielt ik het niet vol en kwam ik weer aan totdat ik boven mijn gewicht was toen ik begon. Door veel te proberen en er een soort studie van te maken en met veel mensen gepraat te hebben. Ben er achter gekomen wat wel en wat niet werkt. Dit wil ik met jouw delen zodat jij hier je voordeel mee kan doen!

Nog geen reactie